Wat is het virus?

Algemeen

Coronavirusziekte (COVID-19) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw ontdekt coronavirus.

De meeste mensen die besmet zijn met het COVID-19-virus zullen milde tot matige aandoeningen van de luchtwegen ervaren en herstellen zonder een speciale behandeling nodig te hebben. Oudere mensen en mensen met onderliggende medische problemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, chronische luchtwegaandoeningen en kanker hebben meer kans op het ontwikkelen van een ernstige ziekte.

De beste manier om overdracht te voorkomen en te vertragen, is goed geïnformeerd te zijn over het COVID-19-virus, de ziekte die het veroorzaakt en hoe het zich verspreidt. Bescherm uzelf en anderen tegen infectie door uw handen te wassen of regelmatig op alcoholbasis te wrijven en uw gezicht niet aan te raken.

Het COVID-19-virus verspreidt zich voornamelijk door druppeltjes speeksel of afscheiding uit de neus wanneer een geïnfecteerde persoon hoest of niest, dus het is belangrijk dat u ook ademhalingsetiquette beoefent (bijvoorbeeld door te hoesten in een gebogen elleboog).

Op dit moment zijn er geen specifieke vaccins of behandelingen voor COVID-19. Er zijn echter veel lopende klinische onderzoeken naar mogelijke behandelingen. De WGO zal bijgewerkte informatie blijven verstrekken zodra klinische bevindingen beschikbaar komen.

Symptomen

COVID-19 treft verschillende mensen op verschillende manieren. De meeste geïnfecteerde mensen zullen een milde tot matige ziekte krijgen en herstellen zonder te worden opgenomen.

Meest voorkomende symptomen:
– koorts.
– droge hoest.
– vermoeidheid.

Minder vaak voorkomende symptomen:
– pijntjes en kwaaltjes.
– keelpijn.
– diarree.
– conjunctivitis.
– hoofdpijn.
– verlies van smaak of geur.
– uitslag op de huid of verkleuring van vingers of tenen.

Ernstige symptomen:
– ademhalingsmoeilijkheden of kortademigheid.
– pijn op de borst of druk.
– verlies van spraak of beweging.

Zoek onmiddellijk medische hulp als u ernstige symptomen heeft. Bel altijd voordat u uw arts of gezondheidsinstelling bezoekt.

Mensen met milde symptomen die anderszins gezond zijn, moeten hun symptomen thuis behandelen.

Het duurt gemiddeld 5 tot 6 dagen vanaf het moment dat iemand met het virus is geïnfecteerd voordat de symptomen zichtbaar zijn, maar het kan tot 14 dagen duren.

Bron

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voor 23.00 uur besteld = morgen verzonden
Laagste prijs online
Beste service online
Veilig & Vertrouwd betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en productaanbiedingen via e-mail

Volg ons ook op

Copyright © 2020 Topkapje.nl | Alle rechten voorbehouden

Translate
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0